Beroš: Mjesta za popuštanje nema. Pogledajte kakve su mjere u ostatku Europe

0
foto: screenshot

Na današnjoj redovnoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske razgovaralo se o mjerama i prosvjedu poduzetnika protiv mjera koji u prijepodnevnim satima započeo na glavnom zagrebačkom trgu. Članovi Stožera komentirali su prosvjed, ali i sve brojnije kritike na postojeće mjere koje su na snazi do 15. veljače.

,,Zdravlje je na prvom mjestu i bez toga sve pada u vodu. Ne smijemo biti nestrpljivi i napraviti krivi potez. Svi svjedočimo o tome što se može dogoditi u kratkom roku. Zato bez žurenje. Moramo naglasiti nove izazove, novi sojevi problemi s cijepljenjem, ali imamo mjere i našu odgovornost. Samo tako možemo pobijediti. Treba naglasiti da smo među liberalnijim zemljama u svijetu i Europi.” – rekao je Beroš.

Dodao je da treba imati strpljenja.

,,Mjesta za popuštanje nema. Ali nema policijskog sata. Rade trgovine, kina, kazališta, muzeji. Teretane su zatvorene u preko 20 zemalja EU. Kafići su zatvoreni u 24 zemlje. Stalno balansiramo.”

Božinović je komentirao prosvjed poduzetnika i rekao kako je broj novozaraženih počeo padati otkako su uvedene strože mjere koje uključuju zatvaranje ugostiteljskih i sportskih objekata.

,,Kod nas je registrirano 215.00 poduzetnika, a zatvorenih je 18.000, što znači da je najveći dio poduzetništva otvoren. Mi činimo sve kako bi otvorili što više toga,  evo 15. veljače će ići novi set mjera i promišljat ćemo o svemu.” – rekao je.