Belomanastirski podvožnjak skoro odnio dva života

5

Nakon što je danas u popodnevnim satima Baranju pogodilo nevrijeme s obilnim oborinama pojedinim prometnicama vozi se otežano ili uopće nije moguć prolaz za vozila, a belomanastirski podvožnjak skoro je odnio dva života.

Kao što je već uobičajeno podvožnjak na izlasku iz Belog Manastira u smjeru Petlovca pun je vode. Dva su vozila neoprezno krenula te ostala u vodi pod podvožnjakom. I svakom vozilu bio je po jedan putnik starije životne dobi. Nisu mogla izaći iz vozila te su se borili za život, jedan od njih bio je čak priklješten u vozilu.

Spasili su ih dva nesebična mladića, Domagoj Gujčić policijski službenici koji je u tom trenutku bio na intervenciji te Goran Kresić koji se slučajno našao na mjestu događaja, inače pripadnik Hrvatske vojske.

Skinuli su odjeću, uskočili u vodu i izvukli putnike iz vozila. Pružena im je prva pomoć, a vozilo Hitne pomoći odvezlo je jednog putnika, koji je pod šokom, u KBC Osijek. Oba putnika su van životne opasnosti. Sve se dogodilo između 18 i 19 sati kada je kiša smanjila svoj intenzitet padanja. Sličan scenarij se događa pri svakoj obilnijoj kiši.

Da im heroji nisu priskočili u pomoć sigurno je da bi tragično završili. Nakon intervencije i spašavanja putnika oba vozila nestala su u dobini kišnice nakupljene u podvožnjaku.

Na mjesto događaja izašli su i pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Beli Manastir.

Već dobro poznat podvožnjak godinama pravi probleme jer mu odvodni sustav ne funkcionira.

Od gradonačelnika Tomislava Roba doznajemo kako je službenica Cestinga u blizini podvožnjaka oba vozača upozorila na neprohodnost podvožnjaka. Dodaje kako je još jutros poslao uputu Cestingu da se odvodni kanali podvožnjaka očiste zbog najave velike količine kiše.

Vozači se pozivaju na oprez jer kiša ne planira posustati niti danas, a niti idućih dana.