Antonija Jozić preuzela dužnost požeško-slavonske županice

0
foto: PSŽ

Novoizabrana županica Antonija Jozić nekoliko dana nakon službenih rezultata i objavljenih rješenja Izbornog povjerenstva, preuzela je dužnost od dosadašnjeg župana Alojza Tomaševića. Podsjetimo, Antonija Jozić, dosadašnja gradonačelnica Pleternice, u nedjelju 16. svibnja na održanim lokalnim izborima, pobijedivši u prvome krugu sa 58,12% izabrana je za novu županicu.

Primopredaja je održana u Velikoj vijećnici Požeško – slavonske županije uz prisustvo dosadašnjih zamjenika župana, novoizabrannog zamjenika županice Ferdinanda Trohe te pročelnika upravnih odjela Županije i predstavnika medija.

„Poštovana novoizabrana županice i novoizabrani zamjeniče županice, dobro došla u Županiju, u Veliku vijećnicu, koja ti je vrlo dobro poznata i gdje smo već godinama surađivali. Izražavam veliko zadovoljstvo i čestitke što si u prvom krugu dobila povjerenje stanovnika Požeško – slavonske županije te želim istaknuti kako ove godine županija slavi 811 godina postojanja, a ti si prva županica te si time upisana u povijest. Kao bivši župan, umirovljeni general i jedan od pet župana u modernoj Hrvatskoj povijesti želim izraziti sve najbolje želje i da županiju vodiš kao što si do sad vodila izvrsno i grad Pleternicu. Županija je trenutno u odličnom stanju, financijski stabilna, a ovdje sa nama su i pročelnici koje poznaješ i s kojima si surađivala, a želim istaknuti kako sam sa svakim od njih imao profesionalan i korektan odnos. Svakako ti za sve, što god budeš trebala stojim na raspolaganju, budući sam za ovu županiju borio se i živio, a to planiram raditi i dalje. Koristim prigodu i da se zahvalim svim ministrima i Vladi Republike Hrvatske te očekujem značajniju potporu svih njih u daljnjem radu Županije.“ – rekao je dosadašnji župan Alojz Tomašević.

 „Bivši župane Požeško – slavonske županije u dva mandata, želim Vam se zahvaliti na lijepim riječima koje ste mi uputili, a svima vama koji ste nazočni, pročelnicima najljepše županije, pružam ruku suradnje na svim projektima, što započetim, što novim na kojima ćemo raditi, a sve s ciljem gospodarskog, infrastrukturnog i društvenog razvoja naše županije.

Prije dolaska ovdje izvršila sam primopredaju dužnosti gradonačelnice, novoizabranoj gradonačelnici grada Pleternice. Kada sam bila izabrana 2013. godine znala sam da smo bili izabrani na jedan mandat te da je to prilika da četiri godine radiš i stječeš povjerenje svih stanovnika. Kampanja za novi mandat počinje prvim radnim danom nakon izbornog uspjeha te vođena tome mišlju, svjesna sam da ponekad četiri godine nisu dovoljne da se ostvare značajni pomaci.

Projekti koji su u tijeku, često znaju biti projekti koje nismo započeli bivši župan ili ja, nego ljudi koji su bili ovdje prije nas, a sve dobre projekte potrebno je nastaviti te sam tako i ja ostavila brojne projekte u gradu Pleternici. Tako i ovdje, sve projekte ćemo nastaviti i dalje. Očekujem podršku naravno i Vlade Republike Hrvatske u pomoći te realizaciji projekata. Zahvaljujem se vama župane na protekla dva mandata, napredak u županiji je ostvaren i vidljiv. Vama župane privatno i poslovno želim puno uspjeha u daljnjem životu i radu jer niste čovjek koji može mirovati i biti u mirovini.“ – rekla je županica Antonija Jozić.

Nakon toga uslijedilo je potpisivanje Zapisnika o primopredaji vlasti te je dosadašnji župan uručio buket novoj županici, a potom su dali izjave za medije.

„Izvršili smo primopredaju dužnosti te koristim prigodu kako bih još jednom čestitao županici Antoniji Jozić na izbornoj pobjedi. Iznimno mi je drago što je pobjedu ostvarila u prvome krugu te time postala prva županica u povijesti naše županije. Osobno i kao bivši župan i general i prijatelj želim ti sve najbolje, a uz tvoju energiju, znanje i sposobnost siguran sam da će županija napredovati.  Ponosan sam na protekla dva mandata te se želim zahvaliti i svakome djelatniku Županije, svim pročelnicima na izvrsnoj suradnji, ali i svim gospodarstvenicima, poljoprivrednicima i obrtnicima. Također zahvaljujem i svim gradonačelnicima, gradonačelnicima i načelnicima na dosadašnjoj suradnji. Zahvaljujem se i svim predstavnicima medija što su ovih osam godina pratili naš rad i promovirali županiju i govorili o projektima i rezultatima. Hvala vam lijepa.“ – izjavio je Alojz Tomašević

„Nakon primopredaje dužnosti nastavljamo dalje jednakim žarom i entuzijazmom. U županiji su u tijeku projekti vrijedi milijardu i 600 milijuna kuna. Županija je još uvijek opterećena dugom Županijske uprave za ceste, koji je napravljen za vrijeme nekadašnje vlasti, a iznosi i nekoliko desetaka milijuna kuna te se nadam da ćemo u idućem periodu uspjeti napokon i to riješiti. Svakako, jedan od prvih poteza će biti zahtjev Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije da se gradu Požegi i okolici dodijeli ITU mehanizam, posebni fond i program Europske unije iz kojeg će se onda financirati projekti usmjereni na razvoj gospodarstva infrastrukture i socijalne infrastrukture.“ – napomenula je županica Antonija Jozić.