Anto Đapić podupire HDZ- Ivana Radića i Ivana Anušića

0
foto:Radio Osijek

Bivši gradonačelnik Osijeka Anto Đapić danas je na konferenciji za novinare podupro kandidaturu HDZ-ovih Ivana Radića i Ivana Anušića za gradonačelnika Osijeka, odnosno osječko-baranjskog župana. Najavili su i zajednički projekt – spajanje Juga 2 i Zelenog polja tramvajskom prugom.

“Pokazujemo širinu i želimo okupiti sve relevantne političke čimbenike u Osijeku koji su proteklih desetak godina napravili nešto za grad Osijek, nismo isključivi i želimo dobro ovom gradu”, rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić na konferenciji za novinare te dodao kako je HDZ ozbiljno ušao u utakmicu i želi preuzeti upravljanje Osijekom. “Osijek mora krenuti ogromnm koracima naprijed i nema prostora i vremena za gubljenje u središtu istoka Hrvatske”, rekao je Anušić.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka, saborski zastupnik Ivan Radić izjavio je kako su najveće investicije i najveći kapitalni projekti u Osijeku su napravljeni u mandatu Ante Đapića. Zahvalio se Đapiću na podršci koja se temelji na zajedničkoj programskoj platformi. 

Iz spomenute platforme Anto Đapić izdvojio je realizaciju njegove velike želje, a to je spajanje tramvajskom prugom Bikaru, Jug 2 i Zeleno polje, produženje tramvajste pruge do Centralnoga groblja te plaćanje ili sufinanciranje polaganja vozačkih ispita za osječke maturante. 

Na lokalne izbore Đapić izlazi s nezavisnom listom, no izjavio je kako mu je gotovo imperativ poduprijeti HDZ-ovog Ivana Anušića za osječko-baranjskog župana s kojim, kako je rekao “dijeli isti svjetonazor” i s kojim je nekada bio i u istoj stranci (HSP-u). Anto Đapić uvjeren je u Anušićevu pobjedu u prvom krugu izbora, a rekao je kako će učiniti sve da i Ivan Radić bude gradonačelnik Osijeka, također pobjedom u prvom krugu izbora.