Aleksandar Stanković otkriva svoju borbu s depresijom u novoj knjizi ‘Depra’

0
FOTO: MB PRESS

Aleksandar Stanković, poznati novinar i voditelj, jučer je u Gradskoj knjižnici Beli Manastir predstavio svoju novu knjigu “Depra”. U ovoj knjizi Stanković otvoreno govori o svojoj dugogodišnjoj borbi s depresijom, kombinirajući prozne zapise i poeziju kako bi prenio svoje osobno iskustvo s ovom teškom bolešću.

“Depra” nije samo autobiografsko djelo, već refleksija o stanju svijesti koje je daleko od slike sreće. Stanković piše s dozom ironije i humora kako bi olakšao težinu teme i približio je čitateljima na pristupačniji način. Autor naglašava da nije psiholog i ne daje savjete kako živjeti, već dijeli svoje osobno iskustvo kako bi pokazao da nisu sami oni koji se bore s depresijom.

U knjizi, Stanković opisuje kako je njegovo stanje utjecalo na profesionalni i privatni život, uključujući trenutke kada je morao otkazati emisiju zbog teških simptoma depresije. Također govori o napadima panike i emocionalnim previranjima koja su ga pratila kroz godine, te o važnosti terapije i medicinske pomoći koju je dobivao. Knjiga je izazvala veliku pažnju, a Stanković se nada da će pomoći u smanjenju stigme vezane uz mentalne bolesti i pružiti podršku onima koji prolaze kroz slična iskustva​.

FOTO: MB PRESS
FOTO: MB PRESS
FOTO: MB PRESS