Albanac pokušao prokrijumčariti skoro 10 kg heroina preko granice

0
foto: MUP

Na graničnom prijelazu Batina spriječeno krijumčarenje gotovo 10 kg heroina.

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv 21-godišnjeg albanskog državljanina zbog krijumčarenja 9,9 kilograma heroina, piše Dnevnik.hr- javlja HINA.

Tužiteljstvo je izvijestilo da je albanski državljanin optužen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Optužnicom 21-godišnjaka terete da se, od početka 2023. do 20. veljače iste godine, povezao u zajedničko djelovanje s nepoznatim osobama iz Albanije i Slovenije radi nabave, prijevoza i preprodaje velikih količina heroina unaprijed dogovorenim kupcima na ilegalnom tržištu država članica Europske unije.

Optuženi albanski državljanin i nepoznati pripadnici skupine su, stoji u optužnici, pribavili 9,9 kilograma heroina i posebno preuređeno vozilo, nakon čega su drogu upakiranu u 21 paket sakrili u posebno prerađeni spremnik osobnog automobila.

Potom se okrivljenik, nastavlja USKOK, uputio dogovorenom rutom prema Sloveniji, ali je zaustavljen na graničnom prijelazu u Batini, gdje je pretragom pronađeno 9,9 kilograma heroina.

Uskok je u optužnici protiv 21-godišnjaka predložio produljenje istražnog zatvora.