AK Slavonija-Žito: Škorjanc prvak Hrvatske i norma za EP, Nedeljković izborio odlazak na mlađe seniorsko EP

0
Foto:AK Slavonija-Žito

Ovog je vikenda (5.-6.6.2021. g.) u Karlovcu održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore/ke.

Članovi Atletskog kluba „Slavonija-Žito“ osvojili su ukupno sedam medalja: jedno zlato, četiri srebra i dvije bronce. Uz medalje, potvrđene su dvije norme za prvenstva Europe.

Titulu prvaka države u utrci na 400m s preponama osvojio je junior Dominik Škorjanc. Osim što je postavio novi osobni i klupski juniorski rekord (53,36), potvrdio je normu za Europsko prvenstvo za juniore(U20) koje će se u srpnju ove godine održati u Tallinnu (Estonija). Podsjetimo, Škorjanc će na istom natjecanju nastupiti i u utrci na 400m, dok je nastup u ovoj disciplini već osigurao, no sada svoj rezultat dodatno popravlja.

Još jedan odličan rezultat ostvario je mlađi senior Lovro Nedeljković u utrci na 3000m sa zaprekama. Uz titulu viceprvaka države, ovog dugoprugaša očekuje i nastup na Europskom prvenstvu za mlađe seniore (U23) koje će se u srpnju ove godine održati u norveškom Bergenu. Nedeljković je nastup „zaslužio“ istrčanom normom i novim osobnim rekordom u ovoj disciplini: 9:02,11.

Srebrnu je medalju osvojila još jedna kandidatkinja za prvenstvo Europe čiji rezultat tek iščekujemo: juniorka Melani Bosić. Melani je ciljem sprinterske utrke na 200m ušla za 24,55 sekundi, što je značilo i novi osobni i klupski rekord.

Uz nju, titulu viceprvaka osvaja bacač kladiva (i nedavni natjecatelj Europskog bacačkog kupa) Benjamin Lovrić zahvaljujući izbačaju od 51,79m, ali i Borna Cik u skoku s motkom. Ciku je titula prvaka izmakla za dlaku, budući da je ostvareni rezultat (4,90m) jednak pobjedničkom, no presudio je veći broj pokušaja.

Brončane medalje osvojile su seniorka Sara Aščić i mlađa seniorka Karla Milinković (također sudionica nedavno održanog Europskog bacačkog kupa). Sara medalju osvaja skokom u vis preko 1,75m, dok je za Karlinu medalju zaslužno kladivo bačeno 47,53m.

Korak do medalje, na četvrtom mjestu ukupnog poretka, ostali su Lovro Nedeljković u utrci na 1500m (3:57,19) te Ivan Paravac u skoku s motkom (4,20m).