Vrijeme sunčano, ujutro s mjestimičnom maglom, dok nas sutra čeka nova promjena i moguća kiša

0
foto: Pixabay

Vrijeme danas pretežno vedro, ujutro, a moguće i opet navečer mjestimice magla, osobito u Posavini. Ujutro nas je na nekim dijelovima dočekao i prvi mraz. Krajem dana na zapadu umjerena naoblaka, stoji u prognozi DHMZ-a za četvrtak.

Vjetar uglavnom slab, povremeno umjeren južni i jugoistočni. Najniža temperatura većinom od 2 do 4, a najviša od 13 do 16 °C.

Poslijepodne i navečer sa zapada postupan porast naoblake, s kišom najprije na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, a u noći i u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju s jakim udarima, na istoku jugoistočni, a kasno popodne na Jadranu okrenut će na jugo u jačanju.

Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18 °C, u Dalmaciji i malo viša.

foto: DHMZ

Petak, 10.11

Umjereno i pretežno oblačno s kišom osobito čestom i lokalno moguće obilnom na Jadranu, u gorju te unutrašnjosti Dalmacije. Na moru su moguće nevere. Vjetar na kopnu većinom do umjeren južni i jugoistočni, u gorju jugozapadni, navečer u okretanju na sjeverozapadni.

Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo i južni vjetar koji će na sjevernom dijelu poslijepodne okretati na sjeverozapadni. Jutarnja temperatura između 5 i 8, na Jadranu od 11 do 15 °C. Najviša dnevna većinom od 11 do 15, u Dalmaciji između 15 i 18 °C, stoji u prognozi DHMZ-a za petak.