71-godišnjak u Pakracu bacio bombu na dvojicu djelatnika HEP-a

0
foto: Compas.com.hr

Od Operativno – komunikacijskog centra Policijske uprave požeško-slavonske doznaje se kako je danas oko 9:19 sati od strane 71-godišnjaka, u Pakracu u Ulici Jan Žiške bačena eksplozivna naprava na dvije muške osobe, djelatnike HEP-a. Ozlijeđenima se pruža liječnička pomoć u pakračkoj bolnici. Mjesto događaja je opservirano od strane policijskih službenika.

Neslužbeno doznaje portal Compas.com.hr da su teško ozlijeđeni muškarci zaposlenici HEP-a (52-godišnjak i 55-godišnjak), a da je osumnjičenik na njih bacio bombu jer su mu došli isključiti struju.

Prema neslužbenim informacijama jedan djelatnik HEP-a zadobio je ozljede od šrapnela te mu je nastradao bubnjić, dok je drugi zadobio teške ozljede glave i trbuha te se nalazi u iznimno teškom stanju.

Oglasio se HEP

Da je riječ njihovim djelatnicima, portalu dnevnik.hr su potvrdili i iz HEP-a. 

“Dana 27.01.2021. godine oko 9:15 sati tri radnika HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o., Elektre Križ napadnuti su eksplozivnom napravom prilikom obavljanja isključenja električne energije po nalogu opskrbljivača na mjernom mjestu u Pakracu.

Dva radnika su u napadu zadobili tjelesne ozljede te im je ukazana hitna medicinska pomoć.
Više informacija o okolnostima samog događaja moći ćemo dati nakon završetka policijskog očevida.

Uprave HEP-a d.d. i HEP-ODS-a, vodstvo sindikata radnika HEP-a i Udruge branitelja HEP-a zgroženi su ovim događajem te najoštrije osuđuju napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao.

Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika”, rekli su u priopćenju.