60. FHKA – Veliki uspjeh mjuzikla “Tko pjeva zlo ne misli”

foto: Compas.com.hr

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini 60. Festivala hrvatskih kazališnih amatera pripala je Kulturno prosvjetnom društvu „Sloga“ Pakrac za predstavu (mjuzikl) „Tko pjeva zlo ne misli“ u režiji Dubravke Špančić! Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu u istoimenoj predstavi dobila je Kristina Zednik za ulogu Franje Šafraneka, dok je nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu dobio David Stokić za ulogu Ernesta Fulira. Osim osvojenih nagrada, valja istaknuti i dvije nominacije – Marta Filipović za ulogu Mine (za najbolju glavnu žensku ulogu) i Dubravka Špančić (za najbolju režiju).

Ovaj jubilarni 60. Festival hrvatskih kazališnih amatera, zbog epidemiološke situacije održan je online, a mjuzikl „Tko pjeva, zlo ne misli“ u izvedbi Kulturno prosvjetnog društva „Sloga“ zasluženo je pokupio lovorike jer tri glavne nagrade zaista su veliko priznanje kad uzmemo u obzir konkurenciju od 16 predstava u izvedbi kazališnih skupina s područja čitave Republike Hrvatske.

– „Malo je reći da smo presretni!”, istaknula je Dubravka Špančić te dodala kako je ovo izuzetan uspjeh kojem se nisu nadali. “Znali smo da je predstava dobra, međutim, u ovako velikoj konkurenciji, osvojiti pet nominacija i tri nagrade, izvan je svih očekivanja.“, dodala je.