53 nove pozitivne osobe u Brodsko-posavskoj županiji, 2 osobe preminule

0
foto:BPZ

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (25), grad Nova Gradiška (10), općina Podcrkavlje (3), općina Sibinj (3) te po jedna zaražena osoba sa područja općina Brodski Stupnik, Bukovlje, Dragalić, Garčin, Oriovac, Rešetari i Velika Kopanica, dok je za preostalih 5 osoba epidemiološka obrada u tijeku. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 1.547, dok je broj aktivnih slučajeva 552.

U slavonskobrodskoj bolnici preminule su dvije muške osobe (1954. i 1960. godište). Jedna preminula osoba je duže vrijeme bila na respirator  u JIL, dok je druga preminula osoba imala i druge komorbiditete. Ukupan broj preminulih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 11. 

Hospitalizirano je ukupno 40 osoba (2 osobe više nego prethodni dan). U slavonskobrodskoj bolnici hospitalizirane su 32 osobe od čega 10 korisnika jednog doma za starije i nemoćne osobe (s blažom kliničkom slikom). U novogradiškoj bolnici hospitalizirano je 8 osoba (7 pozitivnih i jedna na COVID suspektna osoba). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 903 osobe (150 osoba manje nego prethodni dan).