40-godišnjaku oduzeto oko 868 kilograma marihuane

0

Zlouporabio odobrenje da se bavi proizvodnjom i preradom industrijske konoplje

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU osječko-baranjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 40-godišnjak od travnja 2020. godine do 13. lipnja 2023. godine na adresi prebivališta na području općine Bizovac zlouporabio odobrenje da se bavi proizvodnjom i preradom industrijske konoplje te neovlašteno uzgojio neutvrđenu veću količinu biljaka konoplje tipa droge marihuana. Biljke je potom prerađivao i pakirao radi daljnje preprodaje.
 
Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku je 13. i 14. lipnja na području općine Bizovac obavljeno više pretraga domova i drugih prostora koje koristi 40-godišnjak. Tijekom pretraga policijski službenici su pronašli i uz potvrdu oduzeli oko 868 kilograma marihuane.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, objavila je danas PU osječko-baranjska.