38-godišnjakinja prekršila samoizolaciju i pokušala prijeći granicu

foto: MB PRESS

Jučer je 38-godišnja hrvatska državljanka prekršila zadnji dan propisane samoizolacije. Da je to učinila primjetili su policijski službenici na graničnom prijelazu Duboševica kada je pokušala izaći iz Hrvatske i ući u Mađarsku. Zbog zadnjih nekoliko sati samoizolacije koje nije ispoštovala učinila je prekršaj i sada joj je zabranjen izlaz iz Hrvatske.

O događaju izvijestila je PU osječko-baranjska, priopćenje prenosimo u cijelosti.

,,Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske proveli su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjom hrvatskom državljankom zbog osnovane sumnje da je počinila prekršaj opisano u članku 47. stavku 2. točci 3. „Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti“.  

Jučer, 29. studenog, oko 10,15 sati, na graničnom prijelazu Duboševica na izlazu iz Republike Hrvatske doputovala je 38-godišnja hrvatska državljanka.

Izvršenom graničnom kontrolom utvrđeno je da ima mjeru samoizolacije te se nije pridržavala epidemioloških mjera i izolacije koja joj je određena od 19. do 29. studenog, do ponoći te je krenula na put napustivši mjesto prebivališta.

Državnom inspektoratu dostavljamo obavijest o učinjenom prekršaju dok je 38-godišnjakinji zabranjen izlaz iz Republike Hrvatske.” – izvijestila je PU osječko-baranjska.