34 milijuna kuna županijskog novca uloženo u Beli Manastir

0

Danas je u službeni posjet Belom Manastiru došao osječko-baranjski župan Ivan Anušić. Sa svojom službom obišao je dvije investicije koje se financirala Županija u posljednje četiri godine. To su Dom za starije i nemoćne Beli Manastir na kojemu je odrađena energetska obnova te Dom zdravlja, odnosno ambulantu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u kojoj je Županija uložila 10 milijuna kuna. Također, Dom zdravlja posjetio je ravnatelj Mato Lukić.

U Belom Manastiru porazgovarao je o prošlim i budućim projektima s ravnateljem Doma za starije Tomislavom Peranom i zamjenikom gradonačelnika Goranom Hesom.

Osim ovih investicija župan Anušić naglasio je kako je u Beli Manastir uloženo 34 milijuna kuna sredstava Županije. Izdvojio je i druge projekte.

,,Investicija u ambulantu fizikalne medicine je dugo najavljivana i očekivana, puštena je na korištenje i na taj način se rasteretio KBC Osijek te je omogućen pristup fizikalnoj medicini i rehabilitaciji svima građanima Baranje. Ukupno investicije na području Belog Manastira je 34 milijuna kuna sredstava Osječko-baranjske županije. Tu je i energetska obnova Doma za starije i nemoćne osobe Beli Manastir i energetska obnova Druge srednje škole. Druge bitne investicije su besplatni obroci svim učenicima Osnovne škole dr. Franjo Tuđman te milijun kuna sufinanciranja izgradnje gradskih bazena.”, rekao je Anušić.

Zamjenik gradonačelnik Goran Hes zahvalio se županu na dosadašnjoj suradnji te izdvojio milijun kuna uloženih u gradske bazene kao bitnu investiciju za grad.

,,Istaknuo bih milijun kuna investicija u gradske bazene koji mogu biti na ponos svih naših građana, Baranjaca, ali i Slavonaca. Županija je pokrenula projekt sufinanciranja kredita za mlade osobe, a Grad Beli Manastir je bio prvi koji se priključio tom projektu.”, rekao je Hes.

Ravnatelj Doma zdravlja Osječko-baranjske županije naglasio je važnost izgradnje i rada ambulante za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Belom Manastiru te dodao kako je samo u prošloj godini bilo 2.100 pacijenata.

Ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe Beli Manastir, Tomislav Peran, komentirao je energetsku obnovu zbog koje je protekla zima bila ”jeftinija” 150 tisuća kuna. Dodao je kako se razgovaralo o novim projektima od kojih bi prvi trebao biti rekonstrukcija i adaptacija potkrovlja kojim će osim kvalitetnijeg boravka trenutačnih 169 korisnika, dom mogao proširiti svoje kapacitete.