26 novopozitivnih u Osječko-baranjskoj županiji

0
foto: pixabay

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u posljednja 24 sata na koronavirus je testirano 197 uzoraka od kojih je 26 bilo pozitivno, izvijestio je u subotu osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

Naviše novopozitivnih bilježi Osijek s prigradskim naseljima – njih 15. Dvije novopozitivne osobe su iz Valpova, a po jedna je s područja grada Belišća i općina Antunovac, Marijanci, Feričanci, Ernestinovo, Čepin, Bilje, Erdut i Viškovci.

Na bolničkom liječenju je 35 osoba. Njih 23 se liječi u Kliničkom bolničkom centru Osijek, od kojih je pet na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 12 pacijenata. Na području županije u samoizolaciji je 628 osoba, priopćio je Stožer.

Policijski službenici su provjeravali osobe pod mjerama samoizolacije i izolacije prema dojavi i u dva su slučaja utvrdili kršenje mjere u Čepinu i Našicama. Samoinicijativno su izvršili dodatnih 18 provjera i nije utvrđeno niti jedno kršenje. Obavili su i nadzor ugostiteljskih i drugih objekata na 126 lokacija i nisu utvrdili kršenje mjera.