25-godišnjak učinio brojna kaznena djela i teške krađe

0
foto: Canva Pro

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje s ispostavom Čepin utvrđena je osnovana sumnja da je 25-godišnjak iz Bocanjevaca počinio kazneno djelo „Teška krađa“ dok je vlasnik posjeda 68-godišnjak iz Osijeka počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Naime, tijekom ožujka 2023. godine na privatnom posjedu u Osijeku 25-godišnjak je provalio u garažu iz koje je ukrao alat, trimer, kosilicu četiri elektromotora te dva metalna stupa za ogradu.

U garaži pronašao je dvije ručne bombe M-75, jednu ručnu bombu M-52, trotilski metak, detonatorsku električnu kapislu, 1 metar sporogorećeg štapina i 277 komada streljiva raznog kalibra.

Pronađeno oružje i streljivo ostavio je u blizini garaže dok se s ukradenim predmetima udaljio u nepoznatom smjeru.

Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo pronađene bombe i streljivo.

Vlasniku je nastala materijalna šteta oko 1.000 eura.

Nadalje, 25-godišnji počinitelj je tijekom listopada i studenoga 2022. godine provalio u više prostora na području Belišća iz kojeg je ukrao jedan kanister s 10 litara goriva.

Tijekom veljače i ožujka ove godine provalio je u društveni dom zajedno s 23-godišnjakom iz Bocanjevaca iz kojeg je ukrao jednu gajbu piva i obiteljsku kuću u Bizovcu iz koje je ukrao 1.000 eura.

Protiv počinitelja podnosimo prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.