PU Osječko-baranjska tijekom vikenda zaustavila 27 alkoholiziranih vozača

0
Foto:MUP

U vremenu od 14. do 16. svibnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 27 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (15 vozača osobnih automobila, 11 vozača bicikla i 1 vozač teretnog automobila).

U navedenom periodu osim alkohola evidentirano je još 188 prekršaja od kojih: 61 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, 32 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanje pod zabranom, 4 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 odbijanje ispitivanje na prisutnost alkohola u krvi vozača, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu vozača i 69 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 14. svibnja, u 20,45 sati, u Đurđenovcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 35-godišnji hrvatski državljanin iz Vučjaka Feričanačkog. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,66 grama po kilogramu.

Jučer, 16. svibnja, u 00,25 sati, u Đurđenovcu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin iz Jelisavca. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,47 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4
negativna prekršajna boda.

Istoga dana, u 3,30 sati, u Vukovarskoj ulici, u Osijeku, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 20-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,39 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Dana 16. svibnja, u 20,21 sati, na državnoj cesti broj 2 (Osijek – Klisa), u prekoračenju brzine kretanja vozila zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 62-godišnji hrvatski državljanin iz Bijelog Brda. Vozač se kretao brzinom od 182 km na sat, van naselja, gdje je brzina ograničena na 90 km na sat.

Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5 000 kuna te  zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec i 3 negativna prekršajna boda.