Grad Vinkovci osigurao vaučere u iznosu od po 500 kuna za 2.437 vinkovačkih osnovnoškolaca

0
FOTO:GRAD VINKOVCI

Gradske vlasti Vinkovaca osigurale su treću godinu zaredom vaučere u iznosu od po 500 kuna za kupnju radnih bilježnica i ostalog školskog materijala za učenike od 2. do 8. razreda osnovne škole, a kojih je na području grada Vinkovaca 2.437.

“Ove godine imamo 2.437 vaučera za koje je osigurano nešto više od 1,2 milijuna kuna. To je malo više nego prošle godine što nam je drago da ima više učenika. Naravno, nastavljamo i dalje s tim programom i kroz sve one mogućnosti koje bude dozvoljavao proračun mi ćemo pomagati naše učenike. Smatramo to najboljim ulaganjem za budućnost”, kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Rekao je i kako je namjera gradskih vlasti u naredne četiri godine osigurati jednosmjenski rad u vinkovačkim školama, da u svakoj školi postoji kuhinja, kao i da budu obnovljeni svi gradski vrtići.

“Taj smjer pokazali smo već u proteklim godinama kada smo počeli obnavljati škole i vrtiće, a sada je na nama da idemo dalje i da svima u gradu stvorimo jednake uvjete kako bi se svako dijete imalo iste uvjete za razvoj”, poručio je Ivan Bosančić koji se s gradskom pročelnicom za društvene djelatnosti Andrejom Vinković danas podijelio vaučere osnovnoškolcima u školi Josipa Kozarca.