Slučaj Škrinja: Žena koja je ubila sestru i 19 godina skrivala tijelo privremeno puštena iz zatvora

0
foto: Pixabay

Žena koja je ubila sestru i 19 godina skrivala tijelo privremeno puštena iz zatvora. Riječ je o Smiljani Srnec koja je danas izašla iz zatvora, a kako javlja Danas.hr privremeno se prekida izdržavanje kazne na tri mjeseca.

Sa Suda u Požegi potvrdili su za RTL da je, zbog “bolesti zatvorenice, prihvaćena molba za prekid izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri mjeseca”. Prekid izdržavanja kazne stupa na snagu danas, a završava 12. prosinca ove godine, piše Danas.hr

Podsjetimo, Smiljana Srnec je 2020. godine osuđena na 15 godina zatvora zbog ubojstva sestre. Ovo je jedno od ubojstava koje će se pamtiti još dugo godina jer je potreslo cijelu Hrvatsku. Ubojstvo je počinjeno prije 20 godina a Srnec je sestru držala zatvorenu u škrinji nakon što ju je tupim predmetom udarila po glavi od čega je žrtva odmah umrla. Vrhovni sud je 2021. godine potvrdio zatvorsku kaznu.

Vrhovni je sud donio presudu kojom je odbio žalbu optuženice i potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Varaždinu. Time je postala pravomoćna presuda kojom je optuženica proglašena krivom za kazneno djelo ubojstva i osuđena na kaznu zatvora 15 (petnaest) godina. U kaznu je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u kojem se optuženica nalazi od 16. veljače 2019.”

Više detalja uskoro.