Plenković: Vladi je u interesu da se slučaj ekološke katastrofe u Osijeku razriješi

0
foto: OBŽ

Predsjednik Vlade Andrej Plenković dao je izjavu za medije u kojoj se osvrnuo na brojne političke teme a osvrnuo se i na slučaj ekološke katastrofe koja se dogodila u Osijeku.

Novinarima je rekao da vladajuća stranka želi da se do kraja rasvijetli što se dogodilo u Osijeku gdje se zapalilo skladište plastike. Dodao je da će HDZ-ovi predstavnici u saborskom Odboru za okoliš predložiti u srijedu, 18.listopada u jutarnjim satima organiziranje tematske sjednice kako bi se nadležno Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, kao i sve druge institucije, dobro pripremile i nakon toga će se održati rasprava.

To je nešto što smo uvijek prakticirali jer želimo punu transparentnost i da se do kraja rasvijetli što se tu dogodilo“, rekao je Plenković.

Istaknuo je da je Vladi najviše u interesu da se slučaj razriješi te da situaciju na terenu prati od prvog dana, kada je razgovarao s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem i osječkim gradonačelnikom Ivanom Radićem. No, do eventualne odluke o proglašenju ekološke katastrofe još treba pričekati.  

“Prvo ćemo sve utvrditi. U ovom trenutku čekamo temeljita izvješća svih institucija, o tome su nešto govorili ministri Beroš i Božinović. Tek kada se sve analizira, kada vidimo posljedice i rizike onda će ta tema doći na dnevni red”, kazao je premijer.