155 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

0
foto: pixabay

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 155 novih pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem) te 3 vjerojatno pozitivne osobe (potvrđene antigenskim testiranjem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina) s dijelom uključenih podataka i od prethodnog dana:  grad Slavonski Brod (58), grad Nova Gradiška (24), općine Davor i Rešetari (po 8), općine Oriovac i Vrbje (po 6), općina Cernik (5), općine Bebrina i Sibinj (po 4), općine Donji Andrijevci, Nova Kapela i Vrpolje (po 3), općine Gornja Vrba, Oprisavci, Podcrkavlje, Sikirevci i Slavonski Šamac (po 2) te općine Dragalić, Garčin, Gornji Bogićevci, Gundinci i Staro Petrovo Selo (po 1). Za preostali dio pozitivnih osoba epidemiološka je obrada u tijeku.

Nema preminulih osoba u zadnja 24 sata. Hospitalizirana je ukupno 81 osoba (3 osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 58 osoba, a u novogradiškoj bolnici 23 osobe. Deset hospitaliziranih osoba je na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 2.010 osoba (41 osoba više nego prethodni dan).

Stožer civilne zaštite RH donio je „Odluku o izmjenama Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Brodsko-posavske županije” koja je na snazi od danas do 31. prosinca 2020. godine. Također, od danas do 21. prosinca 2020. godine na snazi su i nove epidemiološke mjere koje se primjenjuju horizontalno odnosno za područje cijele RH. Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve građane, poslovne subjekte, ustanove i institucije na pridržavanje svih donesenih mjera i uputa jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.