Zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek: ‘Banožić je izvan životne opasnosti, ali kod takvih ozljeda moguće je iznenadno pogoršanje’

0
foto: HRT

Kao što smo ranije javili, zbog potrebe za nadzorom neurologa ministar Mario Banožić premješten je iz vinkovačke bolnice u osječki KBC. Najnovije informacije o njegovom zdravstvenom stanju dao je zamjenik ravnatelja te bolnice Krunoslav Šego.

– On je inicijalno obrađen u Vinkovcima, a ovdje je učinjena dodatna obrada. Trenutno je smješten u jedinici intenzivnog liječenja. Mogu reći da je u ovom trenutku izvan neposredne životne opasnosti. Iako, s obzirom na to da se radi o politraumi, moramo biti vrlo oprezni, jer se zdravstveno stanje u takvim situacijama ponekad može iznenada pogoršati, rekao je Šego.

Na pitanje novinara dodatno je pojasnio zdravstveno stanje ministra.

– On je pri svijesti, ali nije pri punoj svijesti, uobičajeno za takav tip ozljede mozga. Radi se o politraumi, višestrukim ozljedama tijela, ozljedama mozga, prsnog koša, indirektno trbuha, ozljedama ekstremiteta. Dominantna je u ovom trenutku neurotrauma. Po trenutačnim pretragama nema znakova nekog znakova nikakvog unutarnjeg krvarenja. Bit će potrebna ne operacija, nego zahvat i repozicija i mobilizacija ozljede ekstremiteta. Bolesnik je u ovom trenutku u takvom stanju da se on zapravo uopće ne sjeća događaja. Osim toga, stanje svijesti nije puno stanje svijesti tako da u ovom trenutku ne zna da je doživio prometnu nesreću. To je uobičajeno kod takvog tipa ozljede mozga, objasnio je Šego

Rekao je kako se nada da ozljeda neće ostaviti trajne posljedice.

– Naravno, svaka ozljeda ostavi posljedice, ali ako stanje ostane ovako kao što je, i ako tijek oporavka bude kakav mi predviđamo, ne bi trebale biti nikakve trajne posljedice, istaknuo je Šego.