Veliki kvar na elektroenergetskoj mreži pogodio Slavoniju: Tisuće korisnika bez struje

0
foto:PIXABAY

Jutros su dijelovi istočne Slavonije ostali bez napajanja električnom energijom zbog kvara na elektroenergetskoj mreži. Centar 112 izvijestio je o nekoliko zasebnih incidenata koji su rezultirali prekidima u opskrbi strujom, ostavljajući tisuće stanovnika bez električne energije.

Prvi kvar zabilježen je na VP-10-ALJMAŠ u 02:39 sati, uslijed čega su bez struje ostali dijelovi naselja Aljmaš i Aljmaš Planina. Ukupno je pogođeno 1059 korisnika. Ekipe za otklanjanje kvarova trenutno rade na normalizaciji opskrbe.

Istovremeno, kvar na VP-10-ERDUT ostavio je dijelove naselja Erdut i Dalj bez napajanja električnom energijom. Ukupno je pogođeno 643 korisnika. Opskrba za 517 korisnika u Erdutu normalizirana je u 04:31 sati, dok se radovi na otklanjanju kvarova za preostale korisnike nastavljaju.

Na VP-10-PLANINE također je došlo do kvara u 02:39 sati, što je ostavilo dijelove naselja Dalj Planina i Erdut Planina bez struje. Broj pogođenih korisnika iznosi 577. Otklanjanje problema je u tijeku.

Uz to, kvar na VP-10-SARVAŠ ostavio je dijelove naselja Nemetin i Klisa bez napajanja električnom energijom u 02:27 sati. Pogođeno je 930 korisnika, a opskrba za 150 korisnika u Klisi normalizirana je u 05:20 sati. Radovi na otklanjanju preostalih kvarova su u tijeku.