Policija kazneno prijavila Banožića, objavili kako je točno izazvao nesreću

0
foto: vinkulja.hr

Policija je jutros objavila detalje prometne nesreće koju je izazvao sad već bivši ministar obrane Mario Banožić. Banožič je pretjecao u magli, zaletio se u kombi i usmrtio 40-godišnjeg oca dvoje djece Gorana Šarića. Plenković ga je jučer smijenio.

“Očevidom prometne nesreće, kojim je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, utvrđeno je kako je 44-godišnji vozač (državni dužnosnik) osobnog vozila vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje, obavljao radnju pretjecanja s lijeve strane teretnog vozila koje se ispred njega kretalo u istom smjeru, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način ne ometajući promet iz suprotnog smjera, uslijed čega je došlo do udara prednjeg dijela osobnog vozila u prednji dio kombi vozila (teretno vozilo) pulskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 40-godišnjak”, navodi se, među ostalim u priopćenju.

“Zbog sumnje da je kršenjem prometnih propisa izazvao prometnu nesreću, protiv 44-godišnjeg vozača će Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru biti podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”, dodaje se.