Plenković smijenio Banožića

0
foto: HRT

Premijer Andrej Plenković iz Banskih se dvora obratio medijima o prometnoj nesreći ministra obrane Marija Banožića. Izrazio je sućut obitelji muškarca koji je poginuo u ovoj prometnoj nesreći. Razriješio je Banožića dužnosti ministra obrane. -javlja HRT.

Premijer je prvo izrazio sućut poginulom vozaču kombija Goranu Šariću.

– Izrazili smo sućut obitelji gospodina Šarića putem gradonačelnika Vinkovaca, koji je posjetio suprugu gospodina Šarića tijekom ranoga popodneva, rekao je Plenković. 

– Čuli ste okolnosti nesreće i izražavmao žaljenje i zabrinutost za stanje ministra koji je hospitaliziran s teškim tjelesnim ozljedama. U kontaktu smo sa suprugom ministra Banožića, kazao je.

– U ovim okolnostima koje su izvanredne razriješio sam ministra Banožića dužnosti ministra obrane, te sam ovlastio državnog tajnika Zdravka Jakopa da obavlja sve poslove kao državni tajnik, kako bi ministarstvo obrane funkcioniralo na najkvalitetniji mogući način. Drugih informacija, nažalost, nemamo, poručio je predsjednik Vlade RH.

– Želimo oporavak ministru Banožiću da njegovo zdravstveno stanje se stabilizira i još jednom izražavamo žaljenje što je došlo i do prometne nesreće i do pogibije gospodina Gorana Šarića, rekao je Plenković.