Na blagdan Svih svetih omogućen rad specijaliziranih prodavaonica

0
foto:pixabay

Vlada je na svojoj posljednjoj sjednici donijela odluku koja će zadovoljiti mnoge građane pred blagdan Svih svetih. Na temelju Zakona o trgovini, Vlada ima ovlasti odrediti rad prodavaonica tijekom blagdana, a ova odluka posebno se odnosi na blagdan Svih svetih.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović, istaknuo je da će specijalizirane prodavaonice i drugi oblici prodaje moći raditi izvan svojih redovnih prodavaonica na ovaj blagdan. Ova odluka omogućuje prodaju proizvoda koji su tradicionalno povezani s Danom Svih svetih, kao što su cvijeće, cvjetni aranžmani, vijenci, svijeće, lampaši i prigodni proizvodi.

Ova odluka usklađena je sa zakonodavstvom o trgovini i zakonodavstvom o blagdanima u Republici Hrvatskoj. Građanima će biti omogućeno da lakše nabave proizvode koji su važni za obilježavanje ovog važnog blagdana.

Predsjednik Vlade, Andrej Plenković, dodao je da je ova odluka u interesu svih građana koji žele obilježiti Dan Svih svetih na tradicionalan način. Također, podsjetio je sve zainteresirane da će ovaj blagdan biti obilježen na način koji će omogućiti jednostavnu i prikladnu nabavu tih proizvoda.