Media box – priča o autopraonicama koja uspješno traje već 12 godina

0

Media box samoposlužne autopraonice u Baranji su na usluzi svim vozačima od kolovoza 2008. godine. Prva autopraonica otvorena je u Belom Manastiru, a druga ove godine u Kneževim Vinogradima. O ovom uspješnom poslovnom poduhvatu razgovarali smo s vlasnicima Marijem i Bernardom Fuis.

Vlasnici objašnjavaju kako je do same ideje došlo 2006. godine, a dvije godine nakon ideja je realizirana. ,,Gledali smo kako se može u Belom Manastiru napraviti neki dobar projekt i došlo je do te ideje. U Belom Manastiru smo 2006. godine započeli s idejnim rješenjem, a 2007. godine s gradnjom autopraonice. 2008. godine projekt je bio gotov, a u kolovozu je počela s radom naša prva autopraonica.” – objasnio je Mario Fuis. Danas Media box zapošljava na samim autopranicama ukupno četiri osobe, dok će iduće godine biti zaposlena još minimalno jedna osoba.

O 2008. do danas mnogo stvari je promijenjeno na samoj autopraonici. Media box nije samo samoposlužna autopraonica već sadrži i trgovinu s autokozmetikom i kompletnim asortimanom za održavanje auto. Osim toga u ponudi ima i auto plin te plinske boce. Mnogim ljudima danas je Media box autopraonica postala mjesto za okupljanje i uz pranje i uređivanje auto popije se kava iz vanjskog aparata. Vlasnica Bernarda otkriva nam kako korisnici autopraonice često konzumiraju njihovu kavu te da imaju u planu i postavljenje terase za ljetne dane.

Media box od ove godine i u Kneževim Vinogradima

Praonica u Kneževim Vinogradima počela je s radom u vrijeme početnog vala koronavirusa u Hrvatskoj, ali vlasnici naglašavaju kako to nije omelo njihov rad te da su korisnici prepoznali brend i kvalitetu.

,,Kneževi Vinogradi bili su logičan izbor zbog položaja mjesta, na križanju puteva. Mi smo odabrali prema našem mišljenju najbolju lokaciju koja se u tom trenutku mogla odabrati, na samom ulasku u naselje. To je općina koja se prilično brzo razvija i zbog toga smo tamo odlučili napraviti autopraonicu.” – rekao je vlasnik Mario.

U trenutačnoj fazi autopraonica u Kneževim Vinogradima koštala je 250 000 eura. U Kneževim Vinogradima korisnici mogu očekivati ponudu kao i u Belom Manastiru, odnosno trgovinu i autoplin. Dok je plin u bocama već dostupan. Na obje autopraonice moguće je izdavanje R1 računa zbog čega su dobrodošle i pravne osobe.

Od vlasnice Bernarde, koja je zbog obima posla i uspjeha Media box praonica morala dati otkaz u banci, saznajemo kako korisnike očekuju mnogi dodatni sadržaji i usluge.