Gorica nadigrala Osijek s 3:0 i preskočila ga na ljestvici

0
FOTO: NK Osijek

Nogometaši Gorice demonstrirali su svoju snagu u 14. kolu HNL-a, svladavši Osijek s uvjerljivih 3-0 na domaćem terenu. Ova pobjeda nije samo potvrdila Goricinu dominaciju na terenu već je i preokrenula ljestvicu u njihovu korist.

U prvom poluvremenu, niti jedna momčad nije uspjela značajno prijetiti, no Gorica je iskoristila svoju priliku nakon kornera. Dino Štiglec bio je precizan i doveo domaćine u vodstvo od 1-0, što je bilo ključno za daljnji tijek utakmice.

Osijek je zaprijetio na početku drugog poluvremena, ali gol Miereza je poništen zbog zaleđa. Utakmica je postala živahna s obje strane, ali Gorica je pokazala veću odlučnost. U 82. minuti, Marko Soldo je iskoristio priliku nakon akcije Ndockyta i udvostručio prednost za domaćine.

Niti tada se Osijek nije predavao, no Gorica je potvrdila svoju pobjedu golom Jurice Pršira u 87. minuti, čime je postavljena konačna pobjednička prednost od 3-0.

Ova pobjeda čini Gorici značajnim četvrtim na ljestvici, dok je Osijek skliznuo na peto mjesto. Očekuje nas još uzbuđenja u HNL-u, a sljedeće utakmice sigurno će donijeti nove izazove i uzbuđenja za obožavatelje nogometa.

Standings provided by Sofascore