Dalić: Odbio sam ponudu od 30 milijuna eura. Rekao sam da neću napustiti svoj narod

FOTO: Screenshot

Hrvatska je s 1:0 pobijedila Saudijsku Arabiju u zadnjoj provjeri prije Svjetskog prvenstva. Vatreni će u Katru igrati u skupini sa Marokom, Belgijom i Kanadom, a uoči novih izazova izbornik Zlatko Dalić je gostovao u HRT-ovoj emisiji ‘U svom filmu‘.

– Mi smo letvicu podigli jako visoko, drugo mjesto na svijetu sjajan je rezultat. Kakav jesmo narod, ništa ispod finala nećemo priznati. Međutim, moramo biti realni i objektivni i shvatiti da sigurno 10 reprezentacija u svijetu ima isto takva očekivanja – hoće biti prvak svijeta s realnom podlogom. Vjerujem u reprezentaciju i vjerujem u svoj rad te da možemo i ove godine nešto napraviti. Potrudit ćemo se da tako i bude. – rekao je Dalić.

Dalić je otkrio kako je jednom razmišljao o ostavci na mjestu izbornika. Bilo je to prošlog ljeta uoči odlučujuće utakmice Hrvatske i Škotske na Euru. Vatreni su slavili s 3:1 i prošli u osminu finala gdje je slavila Španjolska.

– Jednom sam razmišljao o ostavci. Bilo je to na Euru uoči presudne utakmice u grupi. Pobjeda nas vodi dalje, ako ne pobijedimo ispadamo. Donio sam odluku da ću dati ostavku ako ne pobijedimo. Tako sam odlučio i samo tada sam razmišljao da odem iz reprezentacije. Nitko to nije znao, samo sam sebi tako rekao. Pobijedili smo Škotsku pa sam odustao od ostavke – rekao je Dalić.

Izbornik se prisjetio i bolnog poraza od Francuske od 4:2 u finalu SP-a 2018. godine. Dalić nije skrivao nezadovoljstvo suđenjem.

– Što bih promijenio u toj utakmici? Suca! Dva gola nisu bila čista. Prvi gol je pao nakon faula kojeg nije bilo, a drugi nakon penala – rekao je Dalić pa otkrio kako je zbog Vatrenih odbio i bogati ugovor:

– Svi su mi rekli da griješim i da iskoristim dobar rezultat. Bilo je strašnih ponuda. Kinezi su došli po mene u Pariz i ponudili mi 10 milijuna eura neto po sezoni za tri sezone. Zahvalio sam im se i rekao da neću. Nije im to bilo jasno pa su se vratili nakon pola godine. Razgovarali smo dva dana i rekao sam da neću napustiti reprezentaciju jer je to moj narod i moja država i nema tih novaca. Razumjeli su to, otišli u London i uzeli Beniteza. Nikada nisam požalio, ponosan sam na tu odluku – zaključio je Dalić.