Dalić: Nemamo ništa od kukanja, zasluženo smo poraženi

foto:HRT

Hrvatska je poražena s 3:0 od Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva. Izbornik Zlatko Dalić priznao je – zasluženo.

– Čestitam Argentini na pobjedi i plasmanu u finale. Nama ostaje da se skupimo, dignemo glavu gore, nemam dečkima što zamjeriti i idemo u utakmicu za treće mjesto. Imali smo pola sata kontrolu, igrali dobro i čuvali posjed. Onda ta kontra, penal, onda gol iz kornera, puno odbijanaca, ali to je tako, nekad te sreća pomazi, nekad ne, ali to je tako, nemamo ništa od toga da kukamo i žalimo, idemo u utakmicu za treće mjesto, rekao je izbornik Dalić.

Osvrnuo se na situaciju prije argentinske kontre i spornog penala:

– Koliko sam shvatio, naši dečki bunili su se prije da je bio čisti korner za nas, ali ga nije svirao. Iz tek akcije primimo gol. Ali šta ćemo, ne možemo se na to žaliti, izgubili smo, nemam dečkima što zamjeriti, davali su cijeli ovaj turnir sve od sebe, ali sad moramo dići glave i spremiti se za još jednu utakmicu.

Argentina je zatvorila našu desnu stranu, pa smo išli na lijevu, ali ni to nije išlo?

– Imali smo mi dosta dobru situaciju, stvarali smo dobre situacije, imali dubinu, davali loptu na bok, ali nismo bili pokretljivi, pogotovo u fazi napada, nismo bili konkretni, fali nam jedan pravi, klasični napadač da taj blok probijemo, ali nismo to napravili. Mi to nemamo, znamo što jesmo, što nismo, to je to štp imamo, kaže izbornik. 

Objasnio je potom izmjene u nastavku:

– Htjeli smo dobiti dubinu i brzinu s Oršićem, vratio sma Perišića na bok, da budemo okomitiji, onda i s Nikolom. Malo smo se popravili, ali primili smo onda treći gol i stvarno se onda teško bilo vratiti. Zaslužen poraz.

Zašto je dosta rano zamijenio Brozovića?

– Osjetio je malo mišić, nisam ga htio do kraja forsirati nego ga sačuvati za sljedeću utakmicu, rekao je Dalić i zaključio:

 – Da nam je netko prije SP-a ponudio ovo, prihvatili bi, ovo je sjajan uspjeh hrvatske reprezentacije i na ovo smo ponosni.