Banožić imao alkohola u krvi? Izvor iz bolnice: ‘Evo koliko smo mu izmjerili kad je dovezen‘

0
foto: arhiva

Uzorci krvi i urina bivšeg ministra Marija Banožića u ponedjeljak su stigli u Centar za forenzička vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu.

Kriminalističko istraživanje za prometnu nesreću koju je skrivio bivši ministar obrane i dalje traje, a čeka se i informacija koliko je brzo Banožić vozio.

Portal 24 sata piše kako im je iz više izvora potvrđeno da je toga jutra, kada se dogodila nesreća u kojoj je poginuo Goran Šarić, Banožiću u 6.45 sati na Hitnom prijemu u vinkovačkoj bolnici doista izvađena krv kako bi mu se odredila krvna grupa. Rezultat te preliminarne analize pokazao je, tvrde sugovornici portala 24 sata, 0,29 promila alkohola u krvi.

Taj je rezultat kao analizu izbacio uređaj u službenom laboratoriju u vinkovačkoj bolnici i taj rezultat, piše 24 sata, i sad stoji upisan u medicinski dokument u sustavu bolnice.

Tek su između 13 i 14 sati, tvrdi sugovornik portala 24 sata, Banožiću službeno uzeti uzorci krvi i urina te poslani na vještačenje u Centar “Ivan Vučetić” u Zagrebu. Dakle, sedam sati nakon nesreće, kad je izgledno da u krvi i urinu više neće biti onih početnih tragova alkohola.

Krv je poslana na analizu u Centar za forenzička vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu, a RTL Danas javlja kako ona inače ne traje dugo. Ali do konačnih rezultata prisutnosti alkohola u krvi moglo bi proći i tjedan dana jer se analize rade po redu dolaska.