U Baranji nevrijeme, ide prema Osijeku. Civilna zaštita objavila upozorenje

0
foto: pixabay

Počeo je vrhunac toplinskog vala, a vrućine bi trebale potrajati do kraja tjedna. No, kako je najavljeno, nije isključeno da ponegdje dođe do obilnih pljuskova.

“Pretežno sunčano te vruće i vrlo vruće. U unutrašnjosti porast naoblake sa sjeverozapada ili lokalno jači razvoj oblaka, uz mogućnost za poneki pljusak s grmljavinom ili malo kiše. Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu slab i umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 32 do 37 °C.”, stoji u prognozi DHMZ-a za danas.

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je priopćenje o mogućnosti obilnih pljuskova s tučom u Baranji i na osječkom području.

“U Baranji je trenutno veći konvektivni sustav s pljuskovima i grmljavinom, lokalno vjerojatno i tučom, a kretanje mu je sa sjevera prema jugu”, piše civilna zaštita.

“U sljedećih sat vremena očekuje se premještanje tog sustava prema jugu na šire osječko područje (osobito područje istočno od samog grada), gdje može donijeti izraženije pljuskove, lokalno i sugradicu i tuču”, navode.