Petrol najavljuje tužbu protiv Hrvatske: ‘Zatvaramo benzinske’

foto; Petrol

Izračunavši kako mu je zbog ovogodišnjih Vladinih mjera o ograničavanju cijena goriva nanesena poslovna šteta od 45 milijuna i 600 tisuća eura, slovenski Petrol sprema se tužiti Vladu, čulo se na današnjoj Skupštini te kompanije u Ljubljani. Kako prenose slovenske Finance, pravni stručnjaci Petrola na Skupštini najavili su kako će predložiti nagodbu Državnom odvjetništvu najkasnije 15. siječnja iduće godine, a ako nagodba ne uspije uslijediti će tužba za nadoknadu štete.

Petrol, drugi najveći lanac benzinskih crpki u Hrvatskoj i najveći u susjednoj Sloveniji, računa da mu šteta zbog ograničavanja cijena goriva traje od 7. veljače prošle godine, a do spomenutog iznosa došao je, kako se čulo na Skupštini Petrola, uspoređujući prihode u 2021. s ovogodišnjim rezultatima.

Zatvaraju benzinske na sat vremena

Također, Petrol je naveo da će zatvoriti benzinske postaje u Hrvatskoj u srijedu, 28. prosinca 2022., od 12.00 do 13.00, osim benzinskih postaja koje se nalaze na autocestama i na pomorskom dobru.

“Točenje goriva za vrijeme zatvaranja prodajnih mjesta bit će omogućeno hitnim/interventnim službama. Ovom mjerom želi se skrenuti pažnja na ozbiljnost situacije i spriječiti poremećaje u opskrbi te moguću nestašicu naftnih derivata u Hrvatskoj. Petrol se ispričava svim svojim kupcima i zahvaljuje im na razumijevanju”, navode iz Petrola.