Legendarni Poljak jednom objavom zapalio navijače, otkrio da je Nenad Bjelica novi izbornik!?

Foto: ARHIVA/ NK OSIJEK TV

Nenad Bjelica bi uskoro mogao postati izbornik poljske nogometne reprezentacije.  Bivši trener Dinama i Osijeka bez posla je od kraja kolovoza kad je otišao iz Gradskog vrta. U poljskim medijima je snažno odjeknula objava jednog od najboljih igrača u povijesti Poljske i njihov bivši izbornik, a danas potpredsjednik UEFA-e Zbigniewa Bonieka. On je na Twitteru objavio poljsku zastavu i dva slova: ‘NB‘ i tako pokrenuo lavinu. Poljaci su uvjereni da to znači da će Bjelica naslijediti Czeslawa Michniewicza, koji neće dobiti novi ugovor.

Nakon poraza od Francuske (1:3) u osmini finala Svjetskog prvenstva poljski nogometni savez odlučio je da neće produžiti suradnju s izbornikom Czeslawom Michniewiczem.

“Bjelica je stranac koji ne bi tražio preveliku plaću. Jako dobro komunicira na poljskom jeziku i čovjek je koji je sposoban napraviti zaokret u reprezentaciji budući da u mirovinu odlaze dugogodišnji reprezentativci Wojciech Szczesny, Kamil Glik i Grzegorz Krychowiak”, piše portal Gol 24 i dodaje:

“Jedini problem s hrvatskim stručnjakom je njegov temperament. Dok je bio trener Lecha, Bjelica je pokazao da vrlo lako ulazi u konflikte, što mu se nekoliko puta dogodilo. Poljski savez će novog izbornika objaviti tijekom mjeseca, a preostali kandidati su saudijski izbornik Herve Renard te Vladimir Petković.”