Ministarstvo branitelja sufinancira izgradnju Spomen obilježja u Bizovcu

0
foto: Općina Bizovac

Ministarstvo hrvatskih branitelja  koje zastupa ministar Tomo Medved i Općina Bizovac zastupana po općinskom načelniku Srećku Vukoviću potpisali su Ugovor o sufinanciranju izgradnje Spomen obilježja žrtvama stradalim u vrijeme neprijateljskog raketiranja Bizovca 7. studenoga 1991. godine.

Ministarstvo hrvatskih branitelja obvezalo se pružiti financijsku potporu izgradnji Spomen obilježja u Bizovcu, izdvajanjem iznosa od 6.000,00 eura. Ova sredstva bit će ključna za dostojno obilježavanje sjećanja na žrtve tragičnog događaja iz 1991. godine, kada je Bizovac bio izložen neprijateljskom raketiranju.

Potpisivanje ugovora predstavlja zajednički angažman Ministarstva hrvatskih branitelja i Općine Bizovac u očuvanju sjećanja na teške trenutke iz Domovinskog rata te istovremeno simbolizira duboko poštovanje prema žrtvama i njihovim obiteljima. Očekuje se da će izgradnja Spomen obilježja pridonijeti trajnom pijetetu prema stradalima, potičući sjećanje na važne događaje iz povijesti Bizovca.

Ovo je još jedan korak prema očuvanju sjećanja na hrabrost i žrtvu tijekom Domovinskog rata te potvrda predanosti Ministarstva hrvatskih branitelja i lokalne zajednice u čuvanju kolektivnog pamćenja.