Petak, 3 veljače, 2023
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Zvonko Bogdan i 8 tamburaša u Valpovu

4. prosinca 2022. 19:00 21:00

Povodom Adventa u Valpovu 2022., Ustanova za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo u suradnji s Gradom Valpovom i Turističkom zajednicom Grada Valpova s ponosom Vam donosi koncert Zvonka Bogdana i 8 tamburaša „Život teče u laganom ritmu…“

Koncert će se održati u Centru kulture „Matija Petar Katančić“ Valpovo u nedjelju, 4. prosinca 2022.s početkom u 19:00 sati.

Pretprodaja ulaznica: TZ Grada Valpova (Red: 1 – 6) Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo (Red: 7 – 9, Balkon) te 1 sat prije početka koncerta

Cijena: 120,00 kn (15,92 €)

Zvonko Bogdan, pjevač našeg djetinjstva, čuvar tradicije svojih predaka i bunjevačkih običaja provest će nas, zajedno sa svojim tamburašima od Konavala pa do Zagore, od Zagorja do Karpata, od Visokih Tatra do uzburkanog Balkana, pjesmama koje su davno postale narodne. 

Stihovi Osam tamburaša s Petrovaradina, Ej salaši na sjeveru Bačke, Bunjevačko prelo, Markova čežnja, Fijaker stari, Kraj jezera,  i mnoge druge i dalje čuva za sve generacije da se ne zaborave ljudi  koji su prije sto i više godina stihovima čuvali ravnicu i na njoj ostavljali dušu.

Zvonko Bogdan svoj je život posvetio glazbi, a glazba je posvetila svoje trenutke njemu. Više od 50 godina umjetničkog rada, stotine pjesama, albuma, nagrada i priznanja stoje ispred panonskog kralja starogradskih pjesama, romansi i sevdalinki.

Stoga uživajmo u koncertu vrhunskih glazbenika i prepustimo se čaroliji prošlih vremena koje se ponoviti neće…

%d blogeri kao ovaj: