Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Uskrs u Osijeku 2024.

25 ožujka 09:00 1 travnja 21:00

Dok se priroda budi, grad Osijek priprema se za doček jednog od najljepših blagdana u godini.

Od 25. ožujka do 1. travnja 2024., grad na Dravi i ove godine postaje središte uskrsnih i proljetnih događanja koje odišu tradicijom, a brojne planirane aktivnosti donose zabavu i zajedništvo svim generacijama.

Program započinje uskrsnim tramvajem gdje će najmlađi kroz jedinstvenu tramvajsku avanturu otkriti kako iz ptice nastaje zec. Program za djecu planiran je od 25. do 27. ožujka u 9:00 i 10:30, te 28. i 29. ožujka u 17:00 sati, na stajalištu kod Remize.

Duh zajedništva i tradicije bit će dodatno pojačan u petak 29. ožujka na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi, gdje će se u podne održati tradicionalna podjela fiš paprikaša.

Trg Slobode postaje središte kreativnosti i tradicije 30. ožujka od 10:00 do 13:00 sati jer će ponovno ugostiti višegodišnju manifestaciju Šarana jaja bojama grada. Ovaj događaj predstavit će uskrsne običaje i tradicijsku gastronomiju, uključujući i udruge nacionalnih manjina i čuvara tradicije iz Osijeka i okolice.

Omiljene Moto Zeke donose nam onu posebnu energiju na Trg Slobode istog dana u 12:00 sati, dok će uskrsna popodnevna šetnja gradom 31. ožujka u 16:00 sati, sa polaskom ispred konkatedrale Sv. Petra i Pavla, oduševiti sve one željne otkrivanja ljepota grada kroz besplatno turističko vođenje.

ZOO vrt Osijek također se tradicionalno pridružuje proslavi, sa događanjima od 28. ožujka do 1. travnja. Djeca su pozvana na gradnju gnijezda 28. ožujka u 16:00 sati, dok će Uskrsni ponedjeljak biti obilježen edukativnim i zabavnim igrama, te druženjem s uskrsnim zekom.

Pridružite nam se u proslavi proljeća i Uskrsa u Osijeku, gdje tradicija susreće zabavu, a zajedništvo stvara nezaboravne uspomene.

Omogući obavijesti i budi uvijek u tijeku s najnovijim vijestima Prihvaćam Ne ,hvala