Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

9. Sarmijada u Požegi

25 studenoga 13:00 22:00

Svi zaljubljenici u kuhanje, posebno ljubitelji sarmi, imaju priliku uživati jer Udruga Požeški čuvari baštine i tjednik Kronika požeško-slavonska zajednički organiziraju još jednu gastro manifestaciju ove godine – 9. Sarmijadu. Ovo natjecanje namijenjeno je svima koji vole pripremati sarme, koje se smatraju kraljicom slavonskog stola.

Sarmijada će se održati u subotu, 25. studenog, s početkom u 13 sati, a domaćin događanja bit će Hotel Grgin dol. Manifestacija je prilika za okupljanje ljubitelja dobre hrane i tradicije te natjecateljski duh koji će odrediti tko priprema najbolju sarmu u regiji.

Natjecatelji će imati priliku pokazati svoje kulinarsko umijeće pred stručnim ocjenjivačkim žirijem, ali i pred publikom koja će imati priliku uživati u raznovrsnim okusima i mirisima ove tradicionalne slavonske delicije.

Očekuje se da će Sarmijada okupiti široku zajednicu ljubitelja gastronomije, a pobjednici će biti nagrađeni priznanjem i simboličnim nagradama. Sudionici će imati priliku razmijeniti iskustva, recepte i uživati u druženju s istomišljenicima.

Ova manifestacija dodatno pridonosi očuvanju slavonske kulturne baštine te promiče ljubav prema tradicionalnim jelima koja spajaju generacije. Ako volite kuhati ili jednostavno uživate u sarmi, ne propustite 9. Sarmijadu u Hotelu Grgin dol i pridružite se slavlju okusa i tradicije.

Svi zainteresirani mogu dobiti svoje mjesto na 9. Sarmijadi, svima je ulaznica samo donesena sarma, a prethodno se moraju javiti na broj mob: 098/464-174 ili e-mail pozeska.kronika@gmail.com i osigurati rezervaciju.

Omogući obavijesti i budi uvijek u tijeku s najnovijim vijestima Prihvaćam Ne ,hvala